Waar overnachten?

Het is altijd een heerlijk vooruitzicht om er even een paar dagen tussenuit te gaan. Venlo ligt in een uitstekende omgeving, zeker als je ook buiten Venlo uitstapjes wilt maken. Als je een langer verblijf wenst dan een dag, zal je ergens moeten overnachten. Hieronder lees je een aantal tips op het gebied van accommodatie.

Bed & Breakfast

Verblijf je in een bed & breakfast dan geniet je van het voordeel dat je de dag begint met een stevig ontbijt, maar niet noodgedwongen voor een bepaalde tijd weer terug moet zijn om het avondeten niet mis te lopen. In en rondom Venlo zijn een aantal bed & breakfasts te vinden die zich heel goed lenen voor enkele overnachtingen. In Venlo zelf overnacht je in de Pelgrimshoes Genooierhof in een karakteristiek pand. Er zijn hier zes kamers en slechts een weggetje scheidt de ouder boerderij van de Maas. Verder bestaat er nabij Venlo in Velden de B&B De Fruitschuur. Je overnacht hier in een bijzondere setting, namelijk een oude fruitschuur. Deze B&B ligt te midden van twee natuurgebieden en is een fantastische uitvalsbasis voor inspanning en ontspanning in de buitenlucht.

Vakantiepark

Een vakantiepark is de ideale plaats om te verblijven als je van plan bent een langere vakantie in de regio Venlo door te brengen. Je vindt hier Droompark Maasduinen, een park met vertier voor jong en oud. In het park zijn onder andere een binnenzwembad, een sportveld en een horecagelegenheid. Landal de Lommerbergen in Reuver is ook een bungalowpark waar het goed vertoeven is. Er zijn hier maar liefst 3 restaurants, bowlingbanen en een subtropisch zwembad. Je vindt hier accommodaties voor 2 tot 8 personen.

Hotels

De meest gangbare manier om te overnachten is uiteraard een verblijf in een hotel. Aan hotels geen gebrek in de regio, waardoor er altijd wel een hotelkamer te vinden is die aan je wensen voldoet en bij je budget past. Er zijn hotels met alleen logies of hotels waar je zowel het ontbijt als het avondeten kunt nuttigen. Het is waar je zelf behoefte aan hebt. Het nadeel van een hotel met halfpension is wel dat je beperkt wordt door de tijden waarop je kunt eten. Je kunt kiezen uit hotels in de historische stadskern, daar waar alle bruisende activiteiten plaatsvinden (zoals het bezoeken van de beste musea van de regio), of rustige hotels aan de rand of op korte afstand van de stad. Overnachten in stijl in de regio Venlo doe je bijvoorbeeld in Bilderberg Château Holtmühle. Dit gerenoveerde kasteel is de plaats waar je de bourgondische levensstijl gecombineerd ziet met rust en sereniteit. Midden in het historische centrum van Venlo vind je een spiksplinternieuw hotel, het Theaterhotel Venlo. Dit hotel is in 2017 geopend en biedt een schitterend uitzicht op de binnenstad. De binnenzijde van het hotel ademt een sfeervolle luxe en geeft je alle comfort die je je maar kunt wensen. Het hotel werkt samen met Maaspoort Theater & Events en biedt daarmee een ruim pakket op het gebied van luxe, gastronomie, theater en cultuur.