Uit eten gaan

Na een dag vol winkelen, musea bezoeken en slenteren door de stad is het tijd om heerlijk bij te komen onder het genot van een lekkere maaltijd. Laat het lekkere eten maar aan de Limburgers over. Limburgers zijn wat men noemt echte Bourgondiërs. Lekker eten en drinken is aan de inwoners van Limburg wel besteed. Typische Limburgse gerechten zijn bijvoorbeeld Limburgs zuurvlees, asperges, huzarensalade en Limburgse vlaai. Ook in bier is Limburg groot. Merken als Hertog Jan, Brand, Alfa en Gulpener zijn typisch Limburgs. Wil je weten waar je in Venlo geniet van culturele evenementen en lekker kunt eten, lees dan vooral verder.

Goede restaurants in de regio

Lekker eten gaat zonder probleem lukken in het bourgondische Venlo. Voor lekker eten onder het genot van een prachtig uitzicht op de bossen, moet je bij Restaurant De Bovenste Molen zijn. Je kunt hier kiezen uit typische Limburgse gerechten met pure en eerlijke ingrediënten. Aansluitend drink je nog een borrel in Café/Bar Mills. Onbeperkt tapas eten is een echte aanrader, zeker als je dit doet in het sfeervolle tapasrestaurant De Tramhalte. Je betaalt een vast bedrag en voor een bepaalde tijd zoveel tapas eten als je zelf wilt. Dineren in een heus kasteel, wie wil dat nu niet? Ga dan ook eten in Restaurant Die Alde Heerlickheit om een vleugje van de Middeleeuwen op te snuiven. Bourgondisch eten gecombineerd met luxe en sereniteit. Je vindt hier een keuken die de gerechten baseert op de Franse keuken. Of je nu wilt lunchen of wilt dineren, bij het Van der Valk kun je zowel lunchen als de heerlijkste streekgerechten van het seizoen proeven. En als je dan toch in Van der Valk gaat eten, dan kun je hier ook heel goed een of meerdere nachten blijven overnachten. Goed eten doe je ook in Holland Casino in Venlo. Hier kun je een hele avond doorbrengen met diverse gokspelen en dit combineren met een van de heerlijkste gerechten van de kaart.

Lunchen

Op zoek naar een hapje en een drankje in een unieke setting? Ga dan naar Proef en Praatlokaal De Klep. Je kunt hier prima lunchen in een oude kloosterkerk. Kies ook een voor een proeverij van heerlijke biersoorten onder het genot van een borrelhap. Een kopje koffie of thee met echte Limburgse vlaai of een heerlijke lunch na een lange wandeling? Brasserie Sur Meuse heeft een unieke ligging met uitzicht over de Maas en op de skyline van Venlo. Je kunt de brasserie heel goed als startpunt voor wandel- en fietstochten gebruiken. Bij Cabillaud bij de Maaspoort waan je je in een tropisch vakantieresort. Cabillaud onderscheidt zich op alle fronten van andere restaurants. Je krijgt hier verrassende gerechten ondersteund door heerlijke wijnen en terwijl je hier van de ene in de andere culinaire verbazing valt, heb je een fenomenaal uitzicht over de Maas. Restaurant Valuas is met een Michelin-ster bekroond. Je kunt hier heel goed dineren, maar de aangelegen brasserie biedt je ook de mogelijkheid om heerlijke gerechten tegen een lager tarief te nuttigen.